Левски се класира на 1/2-финалите на Купата на България като победи Пирин (Бл) с 4:2 след изпълнение на дузпи.

След 120 минути игра двата отбора не успяха да си отбележат попадения. При изпълненията на дузпите точни за Левски бяха Телкийски, Бардон, Домовчийски и Томашич. За лидерът в Западната "Б" група се разписаха Светослав Дяков и Марио Метушев.

В крайна сметка и двата отбора заслужиха поздравления от феновете си: Левски заради победата, а момчетата от Пирин (Бл) - заради добрата си и сърцата игра и достойно представяне в мача срещу по-класния столичен тим, независимо от негативния резултат и отпадането.ричард

Домакините започнаха доста предпазливо. Независимо от първоначалното териториално предимство на Левски голови положения липсваха. Едва в 11-ата минута Емил Ангелов отправи първия удар към вратата на Пирин (Бл) след грешка на централните бранители Коемджиев и Георгиев. В 20-ата минута Ричард (вдясно) тресна с мощен шут от над 25 метра лявата греда на вратата на Иваников.

Първият по-опасен шут към вратата на гостите отправи Дафков в 25-ата минута. Тогава младите футболисти от благоевградския тим вече се бяха поотърсили от напрежението и заиграха по-уверено. Шансовете за гол до почивката се изчерпаха с пропуска на Бардон в 38-ата минута, който не стреля точно след хубава атака, започната от Йовов и продължена от Мирослав Иванов.

През второто полувреме положения за гол пропуснаха Минев, Бардон, Томашич, Миро Иванов от Левски, а от домакините неуспешен опит за точна стрелба имаше капитанът Светослав Дяков в 58-ата минута. В последните секунди от редовното време след грешка на Станислав Ангелов малко не достигна на Веселин Стойков и Костадин Марков да отбележат гол и да изхвърлят Левски от турнира.

божидар митревТака се стигна до продълженията, но и в следващите две по 15 минути игра гол не падна. Най-напред Андрей Стоев се опита да прехвърли почти от центъра вратаря на Левски Божидар Митрев (вляво), но не уцели вратата. След това Иваников спаси много опасен удар с глава на влезлия като резерва Валери Домовчийски.

Отново Домовчийски бе в 113-ата минута близо до гол, но с глава би над вратата. Последваха още два несполучливи опита за промяна на нулевото равенство на Томашич и Минев.

При дузпите Телкийски вкара първи, после Дяков изравни. Равенството - 2:2, се запази и след изпълненията от бялата точка на Бардон и Метушев, а Домовчийски даде преднина за Левски - 2:3. Тя се запази, след като вратарят Божидар Митрев спаси дузпата, бита от Костадин Марков. Живко Миланов прати след това топката извън вратата и даде шанс на домакините да изравнят, но Костадин Хазуров го пропиля с неточен удар. После Игор Томашич не сгреши и вкара за 2:4 и след неговото изпълнение реферът Стоян Алексиев свири край на двубоя, донесъл не малко емоции за футболистите, щабовете и феновете на двата съперника.

Жребият за полуфиналите в турнира за Купата на България "Форд-Мото Пфое" ще бъде изтеглен на 19 април (четвъртък) от 11,00 часа в търговския салон на "Форд-Мото Пфое" в столичния квартал Младост - ул. "Александър Малинов" 1.

В жребия ще участват четирите отбора, спечелили четвъртфиналите за купата- Левски, Литекс, Локо (Пд) и Берое. Двата 1/2-финални мача в турнира за Купата на България "Форд-Мото Пфое" ще се проведат на 25 април (сряда), от 16,00 часа.

Финалът на турнира за Купата на България "Форд-Мото Пфое" ще се състои на 9 май (сряда), на градския стодион в Стара Загора. И полуфиналите, и финалът са в един мач, при равенство в редовното време се играят продължения, а при ново равенство се изпълняват дузпи до определяне на победителя.