Волейболните национали Андрей Жеков и Тодор Скримов няма да вземат участие в мача с Аржентина от Група "С" на Световната лига.

"Лъвовете" излизат днес от 20:55 часа в последната си среща от груповата фаза във Втора дивизия, която ще се играе в зала "Конгресна" на ДКС във Варна.

Пламен Константинов със сигурност няма да може да разчита на контузения вчера Тодор Скримов, а твърде вероятно е и разпределителят Андрей Жеков също да не се появи в игра, заради травма в ръката, която също получи вчера.

Въпреки това националите ще се опитат да постигнат 9-а победа от началото на сезона в Световната лига. Освен това гоним и 16-а победа над "гаучосите" в мача №20 между тях в надпреварата.

Най-вероятно като титулярен разпределител за България ще започне Любомир Агонцев, а Георги Манчев също ще е готов да помага. Тодор Алексиев се очаква да се завърне като титуляр, след като вчера имаше основен принос за успеха над Аржентина с 3:0 в първата среща във Варна.

Легендарният Хулио Веласко пък ще се опита на всяка цена да изведе своите възпитаници да успех над България, която ще класира "гаучосите" за финалите на Световната лига във Варна следващата седмица.