"Искам да играя в Тотнъм", заяви нападателят на Атлетико Мадрид и българския национален отбор Мартин Петров пред английската преса, цитирана от сайта tribalfootball.com.

Така за пръв път официално футболист номер едно на България за 2006 година потвърди своето желание да стане съотборник на Димитър Бербатов на стадион "Уайт Харт Лейн".

"Тотнъм е голям клуб, винаги има високи цели и играе в евротурнирите, което е много важно за играч като мен", допълни Петров след двубоя за Интертото в Бистрица между местния Глория и Атлетико (Мадрид), завършил 2:1 за румънците.

Мартин Петров игра 63 минути и често бе освиркван от румънската публика, която още не може да забрави двата му гола във вратата на Румъния при равенството 2:2 с България в Констанца на старта на квалификациите за Евро 2008.

В събота "Дейли Мирър" съобщи, че Манчестър Сити дава 6 милиона лири за 28-годишния българин и договорът щял да стане факт още този уикенд.

Интересът на Тотнъм обаче датира от много повече време, очаква се и ръководството на "шпорите" да даде с 2 милиона повече от Манчестър Сити, за да има Мартин Петров в състава си.