"В бойна готовност сме за ЦСКА. Дано се получи здрав мач и нека по-добрият отбор победи", заяви старши треньорът Петър Анестиев в специално интервю за Канал3.

Без заплати и без яснота за бъдещето си Миньор Перник записа четири поредни победи в последните си мачове. Въпреки успехите клубът е пред финансов колапс. Бъдещето на „чуковете" е в ръцете на новия кмет на града Вяра Церовска. Надеждата на жълто-черните е клубът да стане общински. Преди това обаче идва ред на старото съперничество с ЦСКА, а с него и очакванията за здрав сблъсък. Старши треньорът на жълто-черните трябва да решава кадрови проблеми, като най-вероятно юноши ще допълнят групата за мача.

Преди двубоя с ЦСКА всички погледи са вперени в голмайстора на Миньор Симеон Ганчев. За два месеца с екипа на „жълто-черните" той вече има 12 гола в актива си, изпреварвайки звездата на „червените" Преслав Йорданов. Ганчев мечтае да оглави голмайсторската листа в Югозападната „В" група, където начело е друг от нападателите на ЦСКА Костадин Хазуров.

Феновете на Миньор Перник обещават ад за старши треньора на ЦСКА. Именно с „чуковете" Христо Янев направи първите си стъпки в треньорската професия. През лятото обаче младият треньор избра ЦСКА и напусна Стадиона  на мира. За Петър Анестиев предстои сблъсък лице в лице с Янев.

Като футболист на Миньор Анестиев познава вкуса на успеха срещу ЦСКА. Любопитен факт е, че единственият червен картон в кариерата му е именно срещу „червените".

В края на полусезона феновете на отбора се питат „Умира ли футболът в Перник и какво е бъдещето на Миньор?

Често се налага първият тим на Миньор да дели изкуственото игрище до стадиона с детските формации в школата на клуба. Понякога Петър Анестиев няма друга алтернатива освен да проведе заниманието на отбора в залата на стадиона. Още един от портретите на срама на българския спорт. Въпреки трудностите обаче „чуковете" са в бойна готовност за ЦСКА.

„Червените" продължават своя победен марш в Югозападната „В" група. И за Миньор остава въпроса: Ще успее ли да препъне ЦСКА?