ЛеБрон Джеймс има възможност да стане свободен агент, информират медиите зад Океана. Звездата на Кливланд Кавълиърс може да се възползва от такава опция в договора със сегашния си отбор, с който тази година стигна до финал в НБА. През изминалата кампания Джеймс получаваше малко над 20 милиона долара за сезон, а ако остане и през сезон 2015/2016 той ще взима по 21,6 милиона.

Джеймс обаче може да се възползва от правото си да стане свободен агент и като такъв да преговаря за нов, още по-солиден контракт с клуба си. Именно такива са спекулациите и в медиите. Мениджърът на Кавалиърс Дейвид Грифин заяви по-рано вчера, че ръководството обмисля нова оферта за постоянен договор на Джеймс, който да няма опцията да се предоговаря в края на всеки сезон.

Той стана два пъти шампион с Маями, но през миналото лято се върна в първия си професионален клуб, който закара на финал. Там обаче Кавс отстъпиха с 2-4 победи на Голдън Стейт.

В аналогична ситуация е друг от водещите играчи на НБА- ветеранът Пол Пиърс, който няма да се възползва от последната година от договора си с Вашингтон Уизардс.

Според актуалното му споразумение той трябваше да получава 5,5 милиона долара в последната година. Пиърс също може да започне нови преговори с Уизърдс, вече като свободен агент, но също така други осем отбора вече са се свързали с него с оферти.