Берое спечели втората си Купа на България в един от най-великите финали в историята на турнира! Заралии триумфираха с дузпи, след като мачът в редовното време и продълженията завърши 3:3.

Левски показа невероятен дух и желание, след като игра над 75 минути с десет души заради червен картон на Йовов. „сините" изоставаха с 1:3 до 80-ата минута, но се вдигнаха и изравниха в края. В последната минута на продълженията пък Жоао Силва пък профука страхотен шанс да донесе успяха на своите. При рулетката на дузпите Берое се оказаха много по-точни, докато за Левски единствено Станислав Ангелов успя да вкара.

Така Купата отиде в Стара Загора за втори път, като интересното е, че и първия тя бе спечелена в Ловеч. За Левски пък остана утешението, че са показали страхотен, непримирим дух, който може да е безценен в битката за титлата с Лудогорец.

Мачът започна по отличен начин за Берое, които откриха още в 16-ата минута. След един тъч, топката бе центрирана в пеналта на Левски, където Ели и Димов изпуснаха Мартинс, португалецът се вклини между тях и с удар с глава прониза вратата на Левски.

Столичани обаче успяха бързо да отвърнат на удара  и изравниха десетина минути по-късно. Родригес нахлу по дясното крило, подмина двама беройци и стигна до аутлинията, откъдето центрира ниско в пеналта. Там Йорданов изникна поред бранител на „зелено-белите" и отклони топката във вратата - 1:1.

Берое обаче определено бе по-добрият отбор през  първото полувреме и логично заралии стигнаха до второ попадение в 28-ата мин. Голът приличаше на първия - тъч от почти същото място, подаване на Мартинс, който бе изпуснат от Йовов и с удар от границата на пеналта удвои.

Това попадение обърка тотално Левски, които до края на полувремето можеха да отнесат още един-два гола, но удар на Мартинс с глава и такъв на Стойчев бяха неточни. В самия край на първата част тъй нещата станаха още по-черни за Левски, след като Йовов бе изгонен за втори жълт картон.

Въпреки числено намаления състав, Левски започна по-агресивно второто полувреме и се опитваше да пресира съперника в неговата половина. Въпреки това, столичани успяха да стигнат само до едно по-добро положение в 60-ата мин, профукано от Де Карвальо.

Беройци чакаха своя момент на контри и го0 получиха, благодарение на Ромен Ели. Французинът тръгна да финтира Андонов, след като бе последен в защитата, нападателя му отне и с прецизен удар в долния ъгъл на вратата увеличи аванса на отбора си.

Това обаче изигра ужасна шега на старозагорци, които сякаш се успокоиха прекалено рано и бяха наказани само след 120 секунди. Рамос напредна отляво, след двойно с Карвальо центрира ниско към Родригес. Той настигна топката до аутлинията и я върна към Силва, който отблизо нямаше как да пропусне вратата - 2:3.

След този гол треньорът на Берое Петър Хубчев пусна в игра още един бранител в лицето на Иво Иванов, което не се оказа добър ход. Съзрели своя шанс, „сините" започнаха да налитат към вратата на Берое и в крайна сметка стигнаха до чудото  - изравнителен гол в 88-ата мин. Едно дълго подаване в пеналта на Берое изненада защитата, Силва върна с глава към връхлитащия Родригес, а холандецът, също с глава, я насочи във вратата за 3:3. Така мачът влезе в продължение, за изумление на всички в стана на Берое.

В продълженията и двата отбора имаха своя шанс да стигнат до победен гол. Родригес този път провали страхотна контра в 104-ата мин, бъркайки паса към Силва. Ситое пък можеше да вкара четвърто попадение за Берое малко по-рано, но би над вратата на Илиев.

В заключителните 15 минути пак Ситое си пробва късмета, но Илиев прояви добър рефлекс. На обратната врата пък бомбен удар от фаул на Силва бе с мъка отразен от Караджов.

Португалецът можеше да стане истински герой за своите в 120-ата минута. Португалецът бе оставен на 3-4 метра пред вратата, стреля с глава, но право в Караджов, който спаси.

Така в крайна сметка съдбата на Купата  трябваше да се решава с дузпи. При тях единствено Ангелов бе точен за Левски, докато заралии бяха точни на три пъти и си заслужиха втораая Купа.

БЕРОЕ-ЛЕВСКИ ПО МИНУТИ ТУК!