Кризата навлезе сериозна във футбола на Североза­падна България. Най-тежко е положението с Ботев Враца. Лидерът в Северозападната В група е пред разпадане. Градоначалникът Калин Каменов заяви, че Ботев ще го има, но няма да се дават големи пари, както досега.

Вкаралият 10 гола за врачани през есен­та и основен състезател Ангел Русев вече напусна. Той прие офертата на 10-ия в Северозападната В група Кариана Ерден. Очаква се и други футбо­листи от тима от есен­та да си тръгнат заради неплатени заплати. Положението в Локо Мездра също е критично. Преди близо седмица старши треньорът Предраг Пажин напусна заради безпаричието в клуба.

Очаква се да го пос­ледва и голмайсторът на Б група Петър Димитров. От общината вече заявиха, че железничари­те няма как да са приори­тет. Представителят на северозапада в елита - Монтана, пък е в криза на резултати. Тимът записа шест поредни загуби в първенството. За пос­ледно монтанчани удариха Берое у дома с 1:0 на 27 септември.

В шестте срещи отборът дори не е вкарал гол. Отделно, в клуба има забавяне на пла­щания, което е доста не­типично за него.