Левски (София) вече има своя Стойчо. Г-н Стоев бе представен официално като старши-треньор на вековниците в компанията на спортния директор Георги Иванов.

Договорът му е за две години и половина, като и двете страни изразиха надежда, че той ще бъде изпълнен. Бившият наставник на Лудогорец демонстрира сериозна доза оптимизъм, споделяйки че ще вдигне на крака закъсалия столичен гранд.

Специалистът обяви, че ще работи в тясно сътрудничество с Гонзо, като двамата тепърва ще изготвят зимната селекция. Стоев бе честен и призна, че финансовите условия по договора му, са доста различни от тези в Лудогорец. Това, което го e довело на „Герена", било марката „Левски".

Заедно с него, на "Георги Аспарухов" пристига и помощникът му Явор Вълчинов, като това ще бъде и единственото ново име в "синия" треньорски щаб.

Ето какво каза Стоев, след като получи шал на Левски от Гонзо и бе представен официално като треньор на тима от "Герена":

„Преговорите с Левски бяха доста лесни. Видяхме се с Гонзо и се разбрахме бързо. Излишно е да говорим какво представлява Левски, какви традиции има в България и Европа. От професионална гледна точка, за мен е доста приемлива работа. Дано постигнем нужните успехи и Левски да бъде там, където винаги е бил. Нормално е да има закъснение със селекцията. Още от събота с Гонзо започнахме да работим по нея. Имаме нужда от няколко попълнения.

Явор Вълчинов ще бъде новото име в треньорския щаб. Всички други остават - Топузаков, Ясен Екимов и Вальо Захариев... По принцип е твърде рано да говорим за списък с играчи. Говорим с мениджъри, които ни предлагат варианти. Не всички обаче са удачни, дано до 7 януари сме събрали това качество, за да бъдем по добри през втория полусезон.

Златински  е състезател на Лудогорец. Всеки добър футболист, с който съм работил, е добре дошъл в Левски. Конкретно за него, нещата ще станат доста трудно. Когато взимаме даден състезател, тогава мислим за освобождаване на футболист от клуба. Докато не сме готови със селекцията, няма да освобождаваме футболисти. До ден-два всичко с подготовката ще бъде решено.

На Левски не му приляга да няма цели. Те винаги трябва да са насочени във върховете на българското първенство. Трудно е да говорим за шампионска титла. Искам да направя едни добър отбор, който знае да печели. Пределно ясно ми е къде идвам. Медийният и фенският натиск е огромен. Това ми харесва. Амбициите ми винаги са били високи. Предполагам, че с течение на времето ще се види, че Левски върви по един добър път.

Имам свои идеи, с които да променя спортно-техническия облик на отбора. Дано имаме и необходимата финансова стабилност. Каквато и да е ситуацията, аз съм я приел. Дано отборът вдигне своето ниво.

Със сигурност ще променя някои неща в съблекалнята. Важно е момчетата да изпълняват моите инструкции. Не съм се и надявал, че от треньор на Лудогорец ще стана наставник на Левски. Всичко в моята кариера се случва изненадващо. За мен е чест и удоволствие, че ще работя в Левски. Договорът е дългосрочен, което ме удовлетворява. Искам да постигна много успехи и с Левски.

Може да звучи популистки, но ме спечели името Левски. Финансовите условия са съвсем различни от тези на Лудогорец. Никога не ме е било страх да поема предизвикателство. Същото е и със „сините". Ако се притеснявах, щях да си стоя вкъщи. Аз и Гонзо имаме качествата да работим в един екип".