Треньорът на Левски Антони Здравков даде традиционния си брифинг преди срещата със Спортист Своге. Той коментира и изказването на Драгомир Окука, че мачът на неговия тим с Берое е бил уреден.

"Мнението ми е категорично. Пожелавам успех на Локомотив София. Успех и на Драгомир Окука и да не го тресе страха. Обяснявам си това като защитна реакция. На Локомотив София им предстоят тежки мачове и явно страхът и инстинктът за самосъхранение са взели връх, защото от претендент за титлата, те могат да изхвърчат дори от Европа", каза треньорът.

Наставникът е изправен пред проблеми в състава си, предвид контузиите на Георги Сърмов, Веселин Минев и Георги Петков.

"Сърмов не е в групата. Не тренира днес, не тренира и вчера. Той получи контузия в мача с Берое. Положението е неприятно. Не знам дали ще е на разположение и за следващия мач с Локомотив Мездра. Има проблем в адукторите. Петков още на загрявката с Берое получи контузия. Подобна е на тази на Сърмов, той също е под въпрос и за двата мача. Минев тренира на облекчен режим, но и неговото състояние не е добро, утре ще решим какво да правим с него", заяви Здравков.

Треньорът обаче изрази увереност, че независимо от важните фигури, които ще липсват срещу Спортист, тимът може да победи. "Това са футболисти на Левски. Те трябва да се справят срещу отбор, който според мен, няма място в "А" група. Да надиграят противника и да покажат добър футбол. Няма лесни двубои. Отборите, които се борят да останат в групата могат да дадат всичко от себе си и да объркат сметките на всеки тим. Моите играчи нямат право да подценяват нито един футболист или отбор в България", продължи наставникът.

Той разкри, че Дарко Тасевски може да вземе участие в срещата със Спортист. "Щом той е в групата, значи може да играе", смята спецът. Здравков не смята, че програмата на неговия тим е по-лесна от тази на конкурентите му за Европа ЦСКА и Славия, но не е нормално Левски да не играе в Европа.

"Не е нормално Левски да не играе в Европа. Лично аз помня как станахме шампиони през 1985 година, но бяхме разформировани във "Витоша" и не играхме в Европа за сметка на други тимове. Програмата е еднаква за всички", категоричен е той.