Десният бек на Барселона Дани Алвеш показа ясно, че иска да остане на "Камп Ноу", въпреки че договорът му с каталунците е само до края на сезона. В момента се водят преговори за удължаването му, но все още е рано за резултат от тях.

Интерес към бразилеца проявиха поне седем големи отбора от Стария континент. Но ако се съди по думите му, единственото му желание е да остане в испанския гранд и занапред.

"Сърцето ми е щастливо на мястото, на което е в момента. Щастлив съм да защитавам цветовете, които защитавам и съм повече от доволен от това, което имам сега. Но не зависи от мен колко време още ще остана тук".

"Със сигурност ще изпълня дълга си към Барселона до края на сезона със същия хъс и отговорност, които съм демонстрирал и досега, защото нищо от тях не се е променило от деня, в който за първи път се озовах тук".

"Още нямам предварителен договор с друг отбор, защото съм решил да живея за момента и искам да спечеля три титли този сезон. Така дори и да напусна, поне ще си тръгна с добър вкус в устата", сподели Алвеш пред "Глобоеспорте".