„Безспорно на Марек му предстои мно­го голямо из­питание срещу най-силния в момента български отбор - шампиона на България и уча­стник в Шам­пионската лига Лудогорец. Ло­шото за нас е, че те вече нап­равиха своите грешки в пър­венството и ще играят мобили­зирано срещу нас", коментира преди мача с шампионите треньорът на Марек Тенчо Те­нев.

„Плюс това на „Бончук" Лу­догорец ще направи гене­рална репети­ция за гостува­нето си на Ба­зел, което е са­мо след 5 дни. Класата си е класа, трябва да го признаем. Нашата задача е да покажем хубав футбол и да се предста­вим достойно", продължи спе­циалистът.

„Определено ще ни липсва един много ра­ботоспособен футболист като опорния полу­защитник Дими­тър Андонов - той отсъства заради наказание от една среща. Офанзивният ни халф Петър Тон­чев вече е на­пълно здрав, но все още не ис­кам да го риску­вам и пускан в игра", завърши Тенев.

Отборът на Лу­догорец снощи направи трени­ровка на ста­дион „Христо Ботев" в Бла­гоевград, където е на лагер. След днешния мач с Марек в Дупни­ца, изпълнител­ният директор на Лудогорец Ангел Петричев и няколко футбо­листи от отбора ще основат в Дупница фен-клуб на Лудого­рец.