Литекс може да продължи с международни турнета като това в Испания и през пролетта,  ако не бъде върнат в "А" група, пише в. "Тема Спорт". "Оранжевите" продължават в Купата на България и амбицията на ръководството е да я спечелят и така да добият право за участие в Лига Европа. Именно поради тази причина за старши треньор на тима бе назначен Любослав Пенев.

Ако Литекс не продължи участието си в "А" група, се предвижда провеждането на други лагери в чужбина. Като една от въможните дестинации се разглежда Южна Америка.

В момента Литекс обжалва решението на БФС за изваждането им в Арбитражния спортен съд в Лозана и ръководството очаква положително решение.

Днес пък възпитаниците на Любослав Пенев излизат в най-стойностната контрола за български тим по време на зимната подготовка. Ловчанлии ще премерят сили с руския гранд Спартак (Москва), където играе бившият капитан на отбора Ивелин Попов.

Любо има колебания за това на кого да повери атаката. Фаворит за поста централен нападател е Бьорн Маарс Йонсен, но не е изключено специалистът да заложи и на младока Георги Минчев.