Футболистите на Левски са заплашени от жестоки глоби при провал в реванша с Иртиш. „Сините" за­вършиха 0:0 с казахстанския тим в мач от първия предварите­лен кръг на Лига Ев­ропа. Едно евентуал­но отпадане ще пос­тави рекорд в истори­ята на Левски за най-ранен провал в тур­нирите.

От „Герена" разкриха, че отговор­ните фактори в клуба вече са обсъдили по­редица от действия при поражение от Иртиш. Припомняме, че миналия сезон играчи­те на Левски също по­несоха финансови сан­кции след отпадането от Сараево още на старта.

Междувременно стана ясно, че няколко китайски клуба ще пратят свои хора в Павлодар. Те ще гле­дат двама от футболис­тите на Левски, които се спрягат за транс­фер в най-многолюд­ната страна в света. Става дума за халфа Владимир Гаджев и нападателя Базил де Карвальо.

„Сините" шефове искат да про­дадат двамата си ос­новни футболисти, но до този момент няма оферта, която да задоволи финансово клуба. Преди две-три седми­ци левскарите брояха трансфера на Карва­льо в Китай за сигу­рен, но в последния момент сделката про­падна.

Според запознати клубът иска между 700 000 евро и 1 000 000 за Гаджев и около 350 000 за африканеца.