Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев отговори на нападките на Тодор Батков. Собственикът на Левски заяви вчера, че централата на БФС трябва да се премести в Разград. 

„Вече се оформя коалиция между Левски и ЦСКА. Собствениците на двата клуба се надпреварват да се упражняват върху Лудогорец. Чета днес, че Тодор Батков казва, че централата на БФС била в Разград. Аз само ще кажа на г-н Батков, че допуска малка грешка. Централата на УЕФА е в Разград. В Разград се вземат най-важните решения в световния футбол. Тук се решава какво ще се случва и в Шампионската лига", заяви иронично Петричев.

„Прекалено пресилени са всички тези твърдения. Нямам обяснение защо се появяват те в този момент. В изминалия кръг в българския футбол имаше много по-неприятни инциденти като хвърляне на бомбичка по играч, опит на публика да нахлува на терена, а всъщност най-големия проблем се оказаха средните пръсти на Моци.

Не бих използвал думата „погали" за наказанието на Козмин Моци от БФС. Ще се хвана и за думите на г-н Батков, който казва, че наказанието е леко. И той, и всички други, които се изказват по темата, са леко подведени. Един прочит на дисциплинарния правилник на БФС показват, че наказанието е абсолютно адекватно на база правилника. Ако водещите клубове и футболни специалисти имат и други идеи за правилник могат да го коригират. До колкото знам в началото на всеки сезон от БФС пускат писма към клубовете с предложения за промени в правилниците. Всеки би могъл да даде своето предложение. След като неприличния жест на Моци се оказа най-големия проблем за българския футбол последните няколко дни, защо до сега грандовете, които претендират за сериозна история, не са направили своите предложения. Знаете, че когато в държавата се случат тежки престъпления пак искаме големи наказания, но законите са други. Г-н Батков, като адвокат, трябва най-добре да знае това", допълни той.