Роджър Федерер продължава с безпогрешното си представяне на "Уимбълдън". Маестрото премина съвсем безгрижно през още един съперник и вече е четвъртфиналист, след 6:2, 6:2, 6:3 над Роберто Баутиста-Агут.

Тревата със сигуност не е най-предпочитаната от испанеца настилка и това си пролича категорично във неравната битка, каквато представляваше днешният последен мач от програмата на Централния корт.

Федерер загуби едва две точки на свой сервис за целия откриващ сет, а същевременно показваше непрестанна агресия в подавания на съперника и пресилен бекхенд на Баутиста-Агут донесе първия пробив за 3-2. Роджър отново се движеше с изключителна лекота по корта и не пропусна да материализира и втория си брейкпойнт за аванс от 5-2, а след само 22 минути игра вече имаше сет аванс.

Форхендът на испанеца днес му носеше кошмарни резултати и Маестрото проби на 15 в началото на втората част. Швейцарецът продължаваше да няма никакви колебания на свой сервис и не отпусна на Баутиста-Агут нито един брейтпойнт, а същевременно дублира пробива за 5-2 и записа ново 6-2 на светлинното табло.

В третия сет Роджър пак подпечата пробива с форхенд уинър още при първия си шанс и скоростно затвърди на 15 за преднина от 3-1 гейма. Следващите две подавания на Федерер завършиха на нула, а с още един брейк за крайното 6-3 той маркира серия от 107 поредни сервис гейма, в които не е допуснал пробив.

Маестрото продължава срещу Жил Симон, който не даде дори сет на Томаш Бердих за крайното 6:3, 6:3, 6:2.