Манчестър Юнайтед спечели с минималното 1:0 домакинството си на Болтън в среща от 30-ия кръг на Премиърлийг. 3 точки за „червените дяволи" донесе българинът Димитър Бербатов, който се разписа в 88-ата минута.

Момчетата на сър Алекс Фъргюсън за пореден път показаха характер и стигнаха до успеха, след като бяха останали с човек по-малко на терена. Цял мач за Болтън игра българският национал Мартин Петров.

Двубоят на „Олд Трафорд" започна с териториален превес на домакините, за които и в този мач на резервната скамейка остана Димитър Бербатов. Пред българина бе предпочетен младият Хавиер Ернандес, който през последните седмици показва изключителна ефективност.

Партньор на Чичарито в предни позиции бе Уейн Руни, а по фланговете действаха Нани и Валенсия. Последният започна сред титулярите за първи път от септември.

Най-спорният момент за първото полувреме дойде в 10-ата минута. Ернандес получи добра топка в полето и моментално шутира, кълбото се отби в ръката на противников защитник и излезе в корнер.

Домакините поискаха дузпа, но такава не бе отсъдена от главния съдия Маринър. Малко по-късно пред гостите също се откри шанс, но Мартин Петров стреля слабо от свободен удар. Като цяло играчите  на Болтън се държаха добре и не позволиха вратата им да бъде застрашена.

Още на полувремето Алекс Фъргюсън направи две промени в състава, пускайки в игра Бербатов и Фабио. Българинът зае място на върха на атаката в преследване на своя 20-ти гол в Премиърлийг. Атаките на Юнайтед трудно застрашаваха отлично подредената отбрана на Болтън. В 63-ата минута Уейн Руни проби по фланга и опита удар, но Яскелайнен се справи с лекота.

Малко по-късно Бербатов нямаше късмет, след като ударът му от границата на пеналта облиза страничната греда. Четвърт час преди края в игра се подготвяше да влезе и Майкъл Оуен, но до подобна смяна не се стигна.

Причина за това стана Джони Евънс, който бе изгонен след ужасяваща намеса в краката на Холдън. Футболистът на Болтън напусна терена на носилка, а Евънс остави своите с човек по-малко.  Останали с човек по-малко на терена „червените дяволи" показаха характер и натиснаха съперника.

В 83-ата минута Уейн Руни шутира опасно, но Яскелайнен бе на мястото си и спаси. Секунди по-късно Мат Тейлър можеше да накаже домакините, но от няколко метра стреля слабо в ръцете на Ван Дер Сар. В 88-ата минута домакините стигнаха до така желания гол. Удар на Нани не бе добре отразен от Яскелайнен и топката стигна до Бербатов, който от няколко метра прокара топката покрай стража - 1:0. Попадението бе 20-то за Митко в Премиърлийг.

Мениджърът на Юнайтед Алекс Фъргюсън излега двубоя от трибуните, тъй като е наказан да не води отборта си в 5 мача.

Манчестър Юнайтед - Болтън 1:0

1:0 Димитър БЕРБАТОВ (88')

Манчестър Юнайтед: Ван дер Сар, Браун (46' Фабио Да Силва), Смолинг, Евънс, Евра, Валенсия, Карик, Гигс, Нани, Руни, Ернандес (46' Бербатов)

Болтън: Яскелайнен, Стейнсон, Робинсън, Кейхил, Уитър, Муамба (90' Класнич), Холден (78' Тейлър), Петров, Елмандер, Дейвис, Стъридж (60' Лий)

КЛАСИРАНЕ В ПРЕМИЪРЛИЙГ!