Отборът на Левски постигна втора домакинска победа срещу Нефтохимик 2010 (Бургас) с 65:54 в полуфиналната серия на женската Национална баскетболна лига. Играе се до два успеха от три мача. Така "сините" поведоха с 2:0 и се приближиха само на победа от финалния двубой.

Възпитаничките на Стефан Михайлов поеха инициативата от първия съдийски сигнал, като бързо успяха да отворят преднина от 8-9 точки. Опитите на Нефтохимик за обрат не дадоха успех през целия мач.

Наташа Попович бе най-резултатна с 19 точки, а освен това хвана и 6 борби. Американката Шарел Алън добави 13 точки, 11 борби и 6 асистенции, а с 12 точки се отчете Христина Иванова.

За гостите от Бургас отново най-полезна бе Глория Браун, завършила с дабъл дабъл от 15 точки и 12 борби. Борислава Христова добави 12 точки.

„За разлика от вчера смятам, че днес играхме от първата минута, особено в защита. Отиваме в Бургас и се надяваме да вземем единия от двата мача, ако не успеем, ще играем пети мач у дома”, каза след мача Стефан Михайлов.

"Поздравявам отбора на Левски, защото те играха много по-добре в защита. Съвсем закономерно загубихме и двата мача. Единственото, което искам, е в Бургас да играем добре, защото нашата зала се пълни по време на женски баскетбол", допълни Петко Маринов.

Мач номер 3 е на 14 април (понеделник) в Бургас, а ако има нужда от четвърти той ще е отново там ден по-късно.