Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов призна, че няма шанс Матей Казийски да се завърне в тима. Наставникът дори отговори на баскетболния наставник Тити Папазов, който наскоро обяви, че се опита да върне звездата на Джейтек Стингс в представителния ни тим.

В същото време Константинов разкри и причината да качи отбора на подготовка в Белмекен:" За пръв път, заради късното Европейско първенство, ще направим високопланинска подготовка. Моето виждане е, че ако търсиш високопланинска подготовка за даден турнир, може да е полезна. Там ефектът е силно концентриран. Ако това се прави за сезон, е по-рисково. В крайна сметка ние трябва да търсим допълнителен плюс, за да се борим със силните отбори в Европа. Гоним издръжливост и бързо възстановяване".

Вижте, всеки може да има различни очаквания. Някои могат да искат да спечелим турнира. Моето желание е да влезем в Топ 4. Винаги има напрежение в професионалния спорт. Играчите трябва да привикнат и да играят под напрежение до някаква степен. Големите състезатели могат да показват своите възможности под напрежение.

" Дадох възможност на други състезатели да се играят на този пост. Ники Учиков направи няколко много добри сезона. Като характеристики, аз смятам, че той ще ни помогне и затова не викнах Дани Милушев. Всичко това е свързано със стила на игра. С  Боян (Йорданов) аз искрено се надявам той да се възстанови по-бързо след този следоперативен период. Това е допълнително усложнение, но той е играч, който заслужава нашето доверие. 

В същото време той отговори на Тити Папазов, който обяви, че ще се опита да върне Матей Казийски в националния отбор:"Тогава аз ще се опитам да привлека Везенков да се върне в националния отбор. Дори и с близнаците. Не съм разговарял с никой. Каквото имах, го казах онзи ден в интервю за TV7, че той няма желание да се върне в националния отбор".