Отборът на Берое продължава с чудесното си представяне от началото на сезона. Преди броени минути, селекцията на Петър Хубчев подчини намиращия се в криза тим на Локо (Пд) с 3:0. Двубоят на „Лаута" протече под пълното превъзходство на гостите, които можеха да триумфират с далеч по-изразителен резултат, ако звездата Жуниор Мапуку не бе пропилял дузпа. Все пак, точни за успеха на „зелените" бяха Георги Костадинов , Керкар и Венцислав Христов

Петата победа за сезона изкачи Берое до второто място във временното класиране. Старозагорци имат актив от 18 точки, докато съперниците им от Локо продължават с ужасното си представяне и вече са на 10-то място с 6 пункта.

Новата загуба за „смърфовете" пък може да доведе и до оставката на треньора Неделчо Матушев, който е в негативна серия от четири поредни поражения. Дербито ще бъде запомнено и с боя между двете агитки, който се случи минути преди началото на този мач.

Тракийското дерби стартира с добро положение за гостите от Берое. Венцислав Христов получава кълбото пред съперниковото наказателното поле, откъдето шутира необезпокояван, но топката попада право в ръцете на Божидар Стойчев.

Националът бе в центъра на събитията и след още 120 секунди. Таранът бе съборен в наказателното поле от бранител на Локо, след което поиска дузпа от рефера Стефан Спасов. Бургазлията обаче не счете за необходимо да посочва „бялата" точка.

По-добрата игра на заралии бе доказана и в 19-ата минута, когато изгодни положения последователно пропиляха Мапуку и Джоман. Елиаш пусна дълъг пас към тъмнокожия таран пред наказателното поле. Божидар Стойчев излезе напред и успя с крак да избие преди Жуниор да стигне до кълбото. То обаче  попадна в Джоман, който от 25-26 метра пробва прехвърлящ удар, но топката мина на сантиметри над опразнената врата.

Опасностите пред младия Стойчев обаче продължиха. Юношата на ЦСКА трябваше да се намесва решително и при нов удар на Мапуку в 35-ата минута, когато негов акробатичен изстрел бе изчистен в корнер.

Единствените две опасности за Локомотив през тази част, бяха свързани с Мартин Камбуров. На два пъти опитният таран пробва късмета си от преки свободни удари, ала те така и не успяха да затруднят сериозно Благой Макенджиев.

Връх в пропуските за гостите от Стара Загора бе пропуснатата дузпа от Мапуку в 47-ата минута. Тъмнокожият таран влезе остро в съперниковото наказателно поле и бе съборен от правещия дебют с "черно-бялата" фланелка Парино. Реферът Стефан Апостолов посочи бялата точка, а с отговорната задача се нагърби потърпевшият Мапуку. Нервите на беройската звезда обаче не издържаха и той прати коженото кълбо в горната греда.

Късметът най-накрая се усмихна за беройци с идването на 55-ата минута, когато Георги Костадинов реализира така очакваното попадение за гостите. Елиаш поде бърза контраатака за своите, след което подаде към Костадинов. „Мечката" финтира персоналния си пазач и елегантно реализира за 0:1.

Все още празнуващи попадението си, старозагорци поведоха набързо и  с 0:2. Този път в прегръдките на своите съотборници бе Селим Керкар. Тук с чудесна асистенция се отличи Мапуку, който спомогна сериозно за чудесния гол на алжиреца.

Пълният погром за Локо бе факт в 75-ата минута, когато националът Венци Христов оформи и крайния резултат 0:3. Нападателят се възползва от неразбирателство в защитата на пловдивчани и с лекота отбеляза на празна врата.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА ПО МИНУТИ!