"Левски Бол" може да се откаже от участие в Националната волейболна лига. Носителят на купата на България е в тежко финансово състояние, пише "24 часа".

Единственото спасение е, ако следващия месец се намерят спонсори, които да подсигурят участието на "сините".

"Положението не е никак добро и ако ситуацията не се промени, няма как да участваме в първенството. Водили сме много разговори с потенциални партньори, но за момента няма нищо. Силно се надявам да се намери някой, който да е съпричастен към волейбола в "Левски", призна тийммениджърът на националния Владимир Николов.

Един от най-успешните състезатели в историята на клуба се захвана преди една година с мъжкия тим. Въпреки че не бе поставян сред фаворитите, воденият от Пино Лорицио тим спечели купата на страната и игра финал срещу "Марек Юнион Ивкони", но не успя да се пребори за титлата.

Диагоналът, който наскоро се завърна в националния, е дал сериозна сума от личните си пари, за да може "сините" да доиграят първенството. В момента всички състезатели са свободни да преминат в други отбори.

Очаква се в чужбина да заиграят Симеон Александров и Александър Симеонов. Има вариант "Левски Бол" да участва с юношите в лигата, но това също е свързано с подсигуряването на определен бюджет.

До средата на август ще се проведе среща между ръководството на Националната волейболна лига и представителите на клубовете. Вече бе обявено, че от новия сезон отборите в елитната група ще бъдат намалени от 12 на 10. Това означава, че за първи път друг столичен гранд - Славия, ще участва във втора дивизия. "Белите" обаче може да се възползват при евентуалното оттегляне на градския си съперник.

Тежко е и финансовото състояние на ЦСКА, който успя да изкара сезона с минимални разходи. Александър Попов подсигури участието с кампанията "100 сърца за ЦСКА".