ЦСКА победи с 3:0 Клифтънвил в първия си мач от Лига Европа през този сезон, който се игра на ст. "Васил Левски" пред 3000 зрители. "Червените" очевидно имаха проблеми в завършващата фаза и липсата на централен нападател определено се чувстваше. При липсата на такъв, попаденията отбелязаха Павел Виданов, Маркиньос и Румен Трифонов.

Надеждата за лесен успех сред феновете на вицешампионите бе подхранена още в 9-ата минута, когато Павел Виданов се възползва от центриране от корнер, изпревари бранител на ирландците и реализира за 1:0.

Може би най-интересната ситуация обаче бе в 19-ата минута, когато Руи Мигел не успя да вкара буквално от голлинията! Невижданият пропуск шокира както нападателя, така и всички зрители на срещата. Това му повлия и той пропусна и още 1-2 добри положения до края на полувремето.

Чудесно впечатление през първата част направи Александър Тонев, който се подвизаваше по десния фланг. Именно младокът бе сред най-дейните на терена и създаваше опасност за ирландците с нестандартните си ходове. Негов мощен удар след слалом през трима защитници едва не донесе втори гол.

Тошко Янчев и Маркиньос също се отличиха с пропуски.

През второто полувреме ЦСКА реши всичко между за няколко минути. Първо в 72-ата минута Маркиньос и резервата Димитър Илиев блестящо разиграха на границата на наказателното поле и бразилецът се озова на стрелкова позиция като не сгреши - 2:0.

Броени секунди след това се разписа и Румен Трифонов. Той се възползва от грешка в цялата отбрана на Клифтънвил и с блестящ прехвърлящ удар прониза вратата на Клифтънвил за 3:0.

Така ЦСКА има комфортен аванс преди реванша в Ирландия от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

СТАТИСТИКАТА ОТ МАЧА!