Един от най-опитните лидери на Реал (Мадрид) - Икер Касияс заяви пред италианските медии, че според него с идването си на "Бернабеу", наставникът Анчелоти е "върнал усмивките по лицата на състезателите и феновете".

"Този човек върна настроението, усмивките в клуба, след като донесе така желаната Десета. С него имахме една магическа 2014-а година, в която спечелихме четири купи", заяви вратарят в интервю за "Гадзета дело Спорт".

Във вторник действащият първенец в Шампионската лига гостува в Италия на Ювентус в първа среща от полуфиналите.

Касияс намекна и за проблемите си с предишния треньор Жозе Моуриньо, който го беше извадил от титулярния състав. "Анчелоти знае как да печели важните мачове и турнири. Освен това той не се държи авторитарно с играчите си и успява да сдържа гнева си за разлика от други", добави стражът.

Той очаква много тежък мач срещу торинци, които вече са шампиони в Серия "А" и ще насочат усилията си основно в ШЛ. "Този сблъсък си е класика - интересен и атрактивен двубой. Ще се изправят два тима с толкова много велики футболисти. Ще ни бъде трудно, но ще се опитаме да си тръгнем с отличен резултат. Това ще е главната ни цел - да постигнем добър за нас резултат. Очаквам голямо напрежение и малко голове", прогнозира Касияс.

Той специално поздрави съотборника си Серхио Рамос за добрите му изяви в новата му роля на полузащитник: "Това не е неговата позиция, но пък той показа стабилност и хладнокръвие. Серхио е смел и бързо се адаптира. За мен той се справя отлично".

Капитанът на Реал коментира и сънародниците си в редиците на Юве - Алваро Мората и Фернандо Йоренте. "Бъдещето е пред Мората. Той умее да играе еднакво добре и с десния и с левия крак. Притежава скорост, силен дрибъл и ако продължи да се развива, ще носи фланелката с №9 в испанския национален тим. Йоренте пък е много силен във въздуха и в наказателното поле като цяло. Той може да променя динамиката в завързаните мачове", завърши Касияс.