Пловдивската икономическа полиция е образувала дознание срещу бившия вицепрезидент на Ботев Константин Дервенков по повод жалба на боса на „канарчетата" Димитър Христолов. Шефът е потърсил компетентно разследване за 30 000 лева, които постъпили в клуба, но не са били осчетоводени и Христолов иска да знае как са били използвани.

Според мажоритарния собственик на Ботев средствата са били изразходвани от Дервенков, което е видно от жалбата му. „Делото, което се опита да заведе Христолов срещу мен за трансфера на Веско Минев в Левски, приключи в края на миналото лято в моя полза. За реванш Христолов прави някакви фортификации (стрелби във въздуха) срещу мен, но няма да успее. Парите за Минев бяха преведени в сметката. За изразходването им е отговорен главният счетоводител Стойка Комитова, известа като Бабата на Христолов", сподели пред „Топспорт" Константин Дервенков.

Разривът между двамата възникна точно след продажбата на Минев. Ден след като "сините" обявиха бранителя за свое попълнение, президентът на Ботев Димитър Христолов заяви, че продажбата е станала зад гърба му.