Ботев ще привлече в редиците си французин, научи "Топспорт". Халфът много наподобявал играта на подвизаващия се в Левски негов сънародник Седрик Бардон и затова от ръководството на „канарчетата" му лепнали прякора „Бардон". Името му се пази в тайна, но то ще стане известно на първата тренировка на 7 януари, когато футболистът ще пристигне в Пловдив.

Ясно е само, че е на 29 години и през последните няколко сезона се е подвизавал само в първодивизионни отбори в родината си. По информация от клуба преговорите за играча са приключили успешно, като остава само да се изчакат медицинските тестове.

Освен французина през януари в Ботев се очакват аржентинец и бразилец.

Президентът на клуба Димитър Христолов информира, че е приключил успешно преговорите с Георги Дерменджиев и Иван Глухчев. Първият вече е главен мениджър на "канарчетата", а част от спортно-техническия щаб на Ботев става и най-успешният треньор в историята на клуба - Иван Глухчев.

На първо време последният ще следи изявите на талантите в аматьорския футбол, а на по-късен етап ще получи допълнителни задачи. По-рано вчера Ботев осъществи първия си трансфер. Договор за 3 години подписа Апостол Попов, който за последно игра в Хасково.