Манчестър Юнайтед записа труден домакински успех срещу състава на Волфсбург, в срещата между двата тима от втория кръг на груповата фаза в най-популярната клубна надпревара - Шампионската лига.

Английският гранд позволи на съперника си да поведе в резултата на доста ранен етап от мача, но все пак стигна до обрата, а по този начин и до първите си три точки в групата.

Калигури даде предимство на гостуващия тим, но с голове на Мата и Смолинг "дяволите" се поздравиха с победата.

"Червените дяволи" отстъпиха пред ПСВ (Айндховен) с 1:2 на старта на този етап от турнира, но днес съумяха да коригират грешката си.

Това обаче не стана никак лесно, като още в 4-ата минута защитата на домакините се отвори, сякаш приканвайки Даниел Калигури да открадне топката, той го направи, а след това я прати и в мрежата на Де Хеа за 0:1, хвърляйки в смут Ван Гаал и компания.

Последваха силни минути за домакините, като най-дейни в техните редици бяха Мата, Депай и Марсиал.

Отговорът на Юнайтед не закъсня, като в 34-ата минута Мата опита центриране, а кълбото срещна ръката на голмайстора Калигури. Реферът посочи бялата точка, а Хуан бе безгрешен и върна тима си почти собственоръчно в мача - 1:1.

Минути преди почивката отново Мата проби отбраната на съперника и подаде към Депай, чийто изстрел обаче се оказа неточен.

Безапелационният испански ас бе на висота и 8 минути след почивката, когато подари топката на включилия се в предни позиции Смолинг, който оставен в добра позиция не сгреши, разписвайки се за 2:1.

Колкото и това да не се понрави на феновете на гостите, резултатът се запази непроменен до последната минута, което означаваше, че Юнайтед отново е в играта и продължава на високи обороти битката в групата си.

Ето и единайсеторките на двата тима, с които те започнаха тази вечер:

ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Дармиан, Смолинг, Швайнщайгер, Валенсия, Мата, Шнайдерлин, Блинд, Депай, Рууни, Марсиал

ВОЛФСБУРГ: Беналио, Налдо, Треш, Данте, Родригес, Калигури, Гилавоги, Арнолд, Дракслер, Крузе, Дост

Съдия: Виктор Касай

Стадион: "Олд Трафорд"