Силната фигура на "Армия­та" Александър Томов изрази известно недоволство от съ­дийството на мача Ботев Пд - ЦСКА (2:1). За разлика от из­пълнителния директор Алек­сандър Тодоров и Стойчо Мла­денов Томов реагира далеч по-адекватно срещу твърде спорната дузпа, която бе от­съдена срещу червените. Лупи отре­че да е казвал, че мачът с „ка­нарчетата” е от решаващо значение за шампионските ам­биции на ЦСКА.

"Поражението от Ботев несъмнено е неприятно. Аз обаче не съм казвал, че като ги бием, ще си отворим пътя към титлата. Няма как от един мач изведнъж да станем първи претенденти за шам­пиони. Тепърва предстоят ин­тересните срещи от плей­офите, когато всичко ще ста­не ясно. За жалост допуснахме поражение от пряк съперник като Ботев и не мога да съм щастлив от този факт.

Оба­че пак ни биха с твърде спор­но отсъждане в полза на про­тивника. Дузпата май беше доста пресилена, малко съши­та от бели конци... Но тя не е решаваща, не се сърдя. А и виждате сега Лудогорец загу­би от Левски, интригата се завързва и тепърва битката за първото място ще става още no-заплетена", демон­стрира спокойствие Томов пред "Тема: Спорт".

"В ЦСКА се работи много усилено по селекцията. Не мо­га да ви кажа какво става с То­ни Силва, не искам да изсилвам нещата, за да не се провали нещо. Има известен интерес към наши играчи, ние от своя страна наблюдаваме други. За М’Боли не искам да разкривам дали има запитвания, като дойде зимата, ще видим какво ще излезе", каза още Александър Томов.