Надеждата на феновете на Рафал Надал да видят любимеца си на US Open угасна в началото на седмицата. Испанецът не успя да се възстанови от травмата си и ще пропусне голямата битка в Ню Йорк. Но за да станат повече неизвестните, няма яснота дали световният №2 изобщо ще се върне в игра до края на календарната година.

Травмата му така и не отшумява, а лекарите не могат да се ангажират с дата кога Надал ще бъде в състояние да излезе на корта. В интервю за "iB3" тенисистът разкри какво се е случило през последните седмици и как се е стигнало до тежкото решение да не защитава миналогодишната си титла от US Open.

"В събота опитах да играя на бекхенд с двете ръце и моментално почувствах болка в китката си. Моментът е много труден за мен, но осъзнавам, че това е част от спорта. За повече от 10 години в професионалния тенис съм имал доста добри и съответно доста лоши моменти, но винаги съм излизал победител", заяви Надал.

След това испанецът говори за евентуалното си завръщането на корта: "Като гледам ситуацията, ще бъде трудно за мен да бъда на линия за Davis Cup през септември. Ще започна да играя, когато лекарите сметнат, че съм готов и когато мога да използвам бекхенда си с две ръце без да ме боли. Да форсирам връщането си в игра преди да съм напълно излекуван, ще бъде глупаво".

"Нямам никакви шансове да съм конкурентноспособен на турнир от Големия шлем само със слайс бекхенд. Само с него е невъзможно да спечеля. В момента не мога да кажа кога ще се завърна на корта и всичко, за което мисля, е да се оправя. Това, което наистина има значение е, че контузията ми попречи да играя на три много важни турнира (Торонто, Синсинати, US Open). Трудно е, защото възможностите в спорта не са вечни", завърши Надал.