Американският актьор Мики Рурк планира да се завърне на боксовия ринг през есента. Това съобщи за ТАСС неговият агент Вадим Корнилов.

"Все още разглеждаме варианти. При всички положения това ще е 6-рундов мач. Мики тренира за завръщането се вече половин месец", заяви Корнилов.

62-годишният Рурк се завърна в професионалния бокс в края на ноември 2014-а. Тогава той победи в Москва с нокаут 29-годишния си сънародник Елиът Сеймур.

Рурк започва да се занимава с бокс на 12 г, но спира с професионалния спорт заради актьорската си кариера. През 1991-а той се завърна на ринга и изигра 8 мача под ръководството на Фреди Роуч, който е тренирал Майк Тайсън и Оскар де ла Оя. От тези 8 мача американецът постигна 6 победи (4 с нокаут), а два мача завършиха наравно.

С оглед напредналата възраст на Рурк, спокойно един от следващите му опоненти може да бъде и нашият ветеран Серафим Тодоров. Сребърният медалист от Олимпиадата в Атланта  отчаяно иска да се добере до мач с Флойд Мейуедър, но това едва ли някога ще се случи. Вариант с битка между него и Мики Рурк изглежда малко по-правдоподобен и равностоен. Легендата от Пещера постепенно набира скорост, след като на 46 години, по негови думи "утрепа от бой" перничанинът Александър Човалийски и вече си търси далеч по-достоен опонент.


Със сигурност мач между Мики и Серафим няма да остави безучастни феновете на бокса, които макар и с лека насмешка, биха проследили с интерес какво могат тези две "старчета".

Интересна идея, която кой знае, някой ден може и да се осъществи...