Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов е оптимист за дербито с Лудогорец в събота. Специалистът заяви, че има куп обективни причини, „червените" да победят шампионите. Единственият минус за „армейците" е бюджетът на разградчани, който е около 10 млн. лв. Младенов коментира красноречиво решението на Съдийската комисия Николай Йорданов да ръководи битката, като заяви, че реферът е "персона нон грата" на "Армията".

"Всички мачове през октомври бяха трудни, победите бяха сладки, но мачът с Левски донесе най-голяма радост както за мен, така и за цялата червена общност.

Всички плюсове сочат към ЦСКА, история, публика и т.н. Минусът ни е техният бюджет, който е 10 млн. Мачът с Лудогорец няма да реши титлата. Има много мачове. Почти всички губят точки. Форматът е много интересен и създава голяма интрига. Повече не искам да коментирам този мач.

Надявам се Соарес да се прибере до утре, той имаше мач с националния отбор на Кабо Верде. Да видим в какво състояние ще се прибере и тогава ще преценим дали ще го използваме. Играчите са спокойни, мислят само за мача в събота".

"Не би трябвало да коментирам назначението. Знаете, че имаме двама съдии, които обявихме, че са персона нон грата и това е единия от тях. Има хора, които не искаме да свирят на ЦСКА. Вие си правете изводи, анализи и т.н.", заяви Стойчо Младенов.

„Защо Лудогорец да не победи Ливърпул, всичко е възможно. Призовавам феновете да напълнят стадиона, да си припомним най-големите победи и "Армията" да е пълна. Вярвам, че това ще е така.

Аз ще съм последният, който ще иска да се продаде даден футболист. Това обаче е политиката на клуба, ние нямаме средства. Искам половината пари от трансферите да са за издръжката на клуба, а другата половина за подобряване условията ни за работа. Има обаче стари задължения и така. Това, което прави ръководството е похвално", заяви Стойчо Младенов.