Бившият мениджър на Нюкасъл Глен Рьодер заяви, че Алън Шиърър би се справил като треньор на клуба, но с опитен екип, който да му помага.

"Алън Шиърър е бъдещ мениджър на Нюкасъл и може да бъде дори следващият начело на тима. Но без опитни помощници, ще бъде много трудно. Трябват му такива в първите няколко сезона и вярвам, че Алън ще бъде успешен мениджър", заяви Рьосер пред "ББС".

Рьодер, който се раздели с клуба през май 2007г., бе мениджър на "свраките" в последните дни на кариерата на Алън Шиърър през 2006г. Мениджърът на Портсмут Хари Реднап отрече, че ще поема поста и също обяви, че вярва във възможностите на Шиърър.

"Бих му дал тази работа. Мисля, че той е перфектния вариант. Феновете го обичат, а опитът не е чак толкова важен, защото той разбира играта. Трябват му и опитни помощници, но това едва ли ще е проблем", заяви Реднап.

"Помежду си се шегуваме, че е важен опитът. Но вижте Рой Кийн. Той няма опит, но знае какво прави. Той е различна класа. Слушам и наблюдавам действията на Рой и нямам съмнение, че той се е устремил към едно единствено място - към върха. Не виждам защо и Алън да не успее", добави Реднап.

Друго мнение има почетният президент на Нюкасъл Сър Джон Хол, който каза, че Шиърър все още не е готов за поста.

"Алън е страхотен човек и най-отдаденият на играта, който съм виждал. Но той трябва да заеме поста в подходящото време, а сега е твърде рано", каза Хол.

В същото време бившият играч на Нюкасъл Давид Жинола призова Кевин Кийгън да се завърне начело на тима. Жинола, който бе в състава в периода 1995-97г. заяви, че 56-годишният специалист има работа за довършване в клуба.

"Защо да не се завърне? Когато бях в отбора, не спечелихме нищо. Кевин Кийгън бе основната причина, поради която отидох в Нюкасъл. Той наистина бе най-подходящия човек за Нюкасъл. Научих много от него. Той е много обичан и ценен специалист", заяви Жинола.

Самият Кийгън, който водеше клуба в периода 1992/97г. бе лаконичен.

"Ни съм казал, че съм сред кандидатите или пък не съм. Всеки знае, че Нюкасъл е клубът, който обичам", коментира бившият селекционер на Англия.