Точно ден преди първия мач от 20-ия кръг в "А" група между ЦСКА и Сливен, Topsport.bg потърси един от основните футболисти на "войводите" Димо Бакалов. Халфът вече доста години е в професионалния футбол, но през този сезон стана неизменна част от стартовия състав на тима.

Димо Бакалов коментира, че младият тим на Сливен няма какво да губи срещу ЦСКА, а може само да спечели. "Започнахме бързо да се сработваме и да играем, защото нямаме друг избор. Повечето момчета дойдоха от много малки отбори и искат да се доказват.

Единственият опитен играч е Марко Илич. Той помага много, не само на терена, а и извън него. Млади момчета сме, няма какво да губим срещу ЦСКА", коментира Бакалов.

Той разкри малко повече и за новия треньор на Сливен Димчо Ненов, който е непознат за голяма част от футболните фенове у нас. "Той е много амбициозен. Най-важното нещо е, че има спокойствие при нас. Притеснени сме и от младостта, и от липсата на точки, но винаги, на всяка тренировка има настроение", добави Бакалов.

Младият халф на Сливен коментира и бившият наставник на тима Драголюб Симонович. "Дуци е страхотен човек. За него лошо не мога да кажа. Той ме забеляза още, докато бях юноша. Жалко, че късно започнах да се усещам. Иначе той много ни помогна като отбор. Усеща нещата на терена и в съблекалнята.

Просто в един момент всички бяхме изнервени от липсата на пари в клуба. Тогава вече и той бе изнервен и нямаше как да помогне повече. За него обаче мога да кажа само хубави думи", допълни Бакалов. Той си спомни и любопитна случка със сръбски специалист. "Преди всяка тренировка си правихме "Шоуто на Слави". Дуци ни събираше и започваше да се майтапи с всеки, за да има настроение", коментира халфът.

Бакалов разкри още, че всички в тима се възхищават на президента Йордан Лечков. "Не знам дали това, че е в Изпълкома помага или пречи. Важното е, че той винаги е готов да ти помогне. От нас се иска да се развиваме и раздаваме", коментира халфът.

Той не подмина и темата със забавянето на пари в Сливен. "Има забавяне, за всеки е ясно. В момента има раздвижване. Дадоха ни някакви пари, както казваше Дуци. Имаме уверение, че нещата се оправят. Истината обаче е, че трябва и ние да помогнем като играчи, защото е много по-лесно, когато си в "А" група", завърши талантът на Сливен минути, преди последната тренировка на тима в комплекса "Царско село".