Отборът на Левски замина с група от 20 футболисти за Казахстан, където в четвъртък „сините" ще премерят сили с местния Иртиш, в среща реванш от първия предварителен кръг на Лига Европа.

На столичани им предстои полет до Виена, след кратък престой на летището в столицата на Австрия следва полет до град Астана, откъдето левскарите ще потеглят отново със самолет за Павлодар.

Естествено, най-желаният човек за интервю на летище „София" бе наставникът на Левски Николай Митов. Джобният специалист увери всички „сини" фенове, че отборът му си е извадил нужните поуки и ще успее да елиминира отбора на Иртиш.  Старши-треньорът е поискал от своите играчи да задържат топката повече от съперника и да отбележат положенията, които създадат.

Според Митов, всичко това е било тренирано достатъчно през тези дни и остава неговите възпитаници да го демонстрират и в мача срещу казахите. Специалистът показа самочувствие, заявявайки че не се притеснява за поста си при евентуално срамно отпадане от Иртиш.

„И в първия мач играхме много по-добре. По-класни сме и ще продължим. Ще има промени в състава. Футболистите трябва да изпълнят това, което искам от тях. Те са уверени, че ще продължат. Аз също съм уверен. В съвременния футбол не трябва да се подценява нито един отбор", заяви Митов.

„Не сме подценили Иртиш в първия мач. Тренираме всичко. Трябва да контролираме играта и да си отбележим положенията. Отиваме да победим. Взех решение кой ще води атаката. Ще видите в четвъртък. Не ме притесняват въобще въпросите за моето бъдеще. Можете да си пишете всичко", каза Митов на летище „София".

Ето и групата от футболисти, с която Левски отлетя за Казахстан:

Пламен Илиев, Михаил Иванов, Александър Любенов, Дъстли Мюлдер, Орлин Старокин, Димитър Везалов, Христо Попадийн, Пламен Димов, Станислав Ангелов, Даниел Димов, Антонио Вутов, Кевин Брю, Стефан Велев, Владимир Гаджев, Рамон Лопес, Жоао Силва, Гари Родригес, Кристовао Рамос, Базил Де Карвальо, Илиян Йорданов

Двубоят Иртиш - Левски ще се играе в четвъртък, 11 юли, от 16:00 часа българско време на стадион „Централний".