Наставникът на Арсенал Арсен Венгер сподели, че шампионът Челси все още не може да бъде отписван от борбата за титлата във Висшата лига. Въпреки че изостават на цели десет точки от лидера Манчестър Сити, според Венгер "сините" имат необходимата класа, с която да се върнат обратно сред претендентите.

"Те определено имат да наваксват, но към момента е много трудно да изключим, който и да е отбор от борбата за титлата, дори Челси. Разбира се, когато имаш толкова много отбори, които са пред теб в класирането е трудно да наваксаш, но те разполагат с нужното качество, за да го направят. Истината е, че математически погледнато все още не можем да изключим никой от борбата за титлата", заяви Венгер.

Треньорът на "артилеристите" коментира и шансовете на своя тим да стигне до трофея в Премиър лийг през този сезон. Като основен аргумент, Венгер изтъкна финансовата стабилност в клуба, която е решаваща при привличането на класни попълнения в състава.

"Смятам, че отново сме конкурентоспособни на останалите отбори. На това се дължи и фактът, че от финансова гледна точка вече имаме възможността да привличаме най-добрите играчи. Нещо, което успяваме да правим през последните две години, вземайки Йозил, Санчес и Петър Чех. Това показва, че отново можем да се борим за подписите на най-добрите футболисти в света", допълни французинът. В събота Арсенал гостува на новака Уотфорд от 19:30 часа, в мач от 9-ия кръг на Висшата лига