Мениджърът на Челси-Жозе Моуриньо смята, че младият французин Курт Зума е идеалният вариант за наследник на капитана Джон Тери. Бившият играч на Сент Етиен прави впечатляващ сезон на „Стамфорд Бридж", вземайки участие в 17 срещи от всички турнири.

Моу е на мнение, че 20-годишният играч е доста по-различен характер от Джон Тери, но също така притежава всички необходими качества, за да бъде бъдещият капитан на Челси.

„Понякога се опитваш да вземеш играчи, които са реплика на други. Не такъв е случаят с Курт Зума. Сега той е на 20, но след време ще бъде на 23,24 и ще бъде достатъчно опитен, за да поеме диригентската палка от Джон".

„Курт играе повече отколкото аз, той или изобщо някой е очаквал. Това обаче е безценен опит за него. Трупайки мачове и с националния отбор на Франция Зума ще придобие допълнителна увереност, която само ще бъде  в плюс на неговото представяне".

„Тактическата му грамотност не бе на особено високо ниво, когато дойде в Лондон. Той обаче е много умен и непрестанно иска да се усъвършенства. Слуша какво му се говори и всичко това го извежда до ниво, при което да се конкурира за титулярното място с Гари Кейхил", завърши легендата на Челси.