Шампионът на Англия - Манчестър Сити развали добрата си серия от началото на сезона във Висшата лига.

„Гражданите" записаха първото си, малко очаквано поражение в шампионата, отстъпвайки на госта си Стоук с 0:1, в срещата между двата тима от 3-ия кръг на първенството.

Единственото попадение в мача реализира Маме Диуф, разписал се след малко по-малко от час игра.

Иначе домакините бяха абсолютният господар на терена, като започнаха повече от ударно - със Серхио Агуеро и намиращия се в чудесна форма Стеван Йоветич. Джеко бе оставен на пейката, но в последствие и той се появи в игра.

В 11-ата минута дойде и първото сериозно положение в мача, като Саня прати топката към Насри, последният стреля, но ударът му мина в близост до целта.

Десетина минути по-късно самият Насри имаше възможност да асистира на свой ред, подавайки към Туре, който обаче не успя да се разпише.

Последваха нови две възможности, открили се пред „гражданите", като обаче те бяха пропилени отново от Туре, както и от Серхио Агуеро. В самия край на първото полувреме най-дейният на терена - Туре стреля отново, като този път изстрелът му срещна гредата на вратата, пазена от Бегович.

През второто полувреме Стоук на два пъти „показа зъби", като чрез Крауч и Диуф притесни сериозно отбраната на съперника.

В 58-ата минута бранителят Питерс прати кълбото към Маме Диуф, който с премерен изстрел опъна мрежата на Джо Харт за 0:1, хвърляйки в смут скамейката на домакините.

Последваха няколко промени в редиците на домакините, като в игра, на мястото на Йоветич се появи Един Джеко. Именно с неговото име се свързваше и почти всичко по-интересно до последния сигнал, като в цели 3 отделни случая босненецът можеше да изравни, но късметът не бе на негова страна.

Кун Агуеро, Яя Туре (претендирал за дузпа в последните секунди на редовното време) и отново Джеко получиха шанс за изява до края на мача, но сякаш някой просто бе решил, че вратата на Бегович ще остане непоразена и нов гол така и не падна. Загубата на Сити бе факт, въпреки процентното притежание на топката, надхвърлящо в определени моменти 75%, в полза на шампионите.

Ето как изглеждаха единайсеторките на двата тима в началото на мача:

СИТИ: Харт, Саня, Компани, Демикелис, Коларов, Насри, Силва, Туре, Фернандо, Агуеро, Йоветич

СТОУК: Бегович, Питерс, Бардсли, Шоукрос, Уилсън, Уилън, Моузес, Н'Зонзи, Крауч, Уолтърс, Диуф

Съдия: Лий Мейсън

Стадион: "Етихад"