Организаторите на световното първенство по таекуондо входираха искане в деловодството на община Пловдив престижното събитие да се проведе в новата Мултифункционална спортна зала - Колодрума.

След като две години Българската федерация проведе успешно европейското и световно първенство в софийската "Арена Армеец", ръководството на международното таекуондо делегира на родната организация правата и за тази година като изключителен организатор на форума.

"Очакваме повече от 1000 състезатели от над 70 държави да посетят най-стария град в Европа", заяви вицепрезидентът на Федерацията Костадин Димитров, цитиран от plovdiv24.bg. От своя страна кметът на Пловдив Иван Тотев коментира, че още преди да са приключили строителните дейности на Колодрума, интересът към залата е огромен.

"Това показва, че усилията ни не са били напразни. Мечтаната от поколения пловдивчани голяма спортна зала дава възможност за провеждането в Пловдив на много международни спортни и културни събития, което ще донесе добавена стойност за града ни", подчерта кметът Иван Тотев.