Сасуоло и Фиорентина не се победиха, в предпоследен двубой от 14-ия кръг на Серия "А". Срещата на стадион „Мапеи" завърши при равенство - 1:1.

Двата отбора се представяха изключително силно от началото на кампанията и записаха няколко впечатляващи резултата.

Сасуоло е една от приятните изненади в Калчото до момента и изненада доста от фаворитите в първенството. Тимът заема 7-то място с 23 точки, дошли след 6 победи, пет равенства и три загуби. В предишния кръг отстъпиха с 1:2 визитата си на Дженоа, като по този начин прекъснаха поредица от три срещи без загуба.

Впечатляващо е представянето на състава пред своите тифози - четири победи и вече три равенства в шест срещи, като само Сасуоло и Наполи все още нямат загуба у дома.

За двубоя днес големият отсъстващ бе голмайсторът на отбора Доменико Берарди, който е наказан за три мача.

Фиорентина също е в страхотна форма и неслучайно се настани в Топ 3 на Серия "А". "Виолетовите" се намират на 2-та позиция с актив от 29 точки, дошли след 9 победи, две равенства и три загуби.

Тимът се намира в поредица от вече седем срещи без загуба във всички турнири, а през миналия уикенд завършиха наравно 2:2 домакинството си на Емполи.

Тази вечер гостите не успяха да се възползват от отсъствието на Берарди, като поведоха в резултата, но не успяха да удържат предимството си.

Още в 5-ата минута Борха Валеро откри, за радост на феновете на "виолетовите", радостта на които обаче трая само до края на първото полувреме.

3 минути преди почивката Флокари възстанови равенството и въпреки стремежа на Фиорентина да стигне до крайния успех, това така и не се случи през второто полувреме.

Краен резултат на "Мапеи" Сасуоло - Фиорентина 1:1.