"Харесвам отбора и историята му. Първото ми впечатление от тима е, че всички работят здраво. Атмосферата в Правец е идеална, за да тренираш на спокойствие и да се развиваш. Тази година ще е добра за нас", категоричен бе Чад Тимбърлейк - новото попълнение на Лукойл Академик, който пристигна в България с визитка на двукратен най-добър подавач в германската Бундеслига.

"Роден съм в Германия, но съм живял там само една година. Играл съм на много места в Европа и съм свикнал да сменям обстановката, така че всичко е наред", добави още той по отношение на адаптацията му в България.

"Естествено е, че основните ни цели са да спечелим титлата и купата, и да продължим възможно най-напред в турнира на ФИБА. Познавам някои отбори, за други съм чувал. Ще се подготвим добре за мачовете. Треньорът е много отдаден на работата си и съм сигурен, че сезонът ще бъде добър", сподели още гардът.

"Не съм запознат с местните отбори. Чувал съм за някои от тях, защото мои познати са играли там, а и съотборниците ми също. Ще се запозная с тях, когато излезем на терена", завърши Тимбърлейк.