Бързоног африканец ще води атаката на белгийския Гент срещу Левски в София за Лига Европа, пише "7 дни спорт".Нападателят Яя Сумаоло направи голям фурор в съботния двубой срещу Лиерс, завършил 2:2. Той е висок само 1,70 м, но е като вятър по крилото. Затова вече в Гент му викат Вятъра.

Гостите от Гент бяха на крачка от победата, тъй като водеха 2:1 до последните минути. Първият гол беше на 21-годишния Сумаоло, който е ново попълнение и идва от Кот д'Ивоар. Ветеранът Уесли Сонк изравни в 30-ата мин. Де Смерт направи 2:1 за Гент малко по-късно, а след това Сумаоло засипа вратата на съперника с канонада от удари. Гостите вече се чувстваха победители, когато в добавеното време Сонк изравни за 2:2.
Гент върви силно в първенството, в момента дели трето място.

След мача с Лиерс треньорът Франки Дюри и играчите заявиха, че се надяват да почнат в Лига Европа поне с равен срещу Левски в София. Дюри ще разчита много на опитния защитник Марко Шулер, участник на световното в ЮАР със Словения. В Гент се надяват да получат право поне на един пряк свободен удар в София, тъй като имат един от най-силните изпълнители на такива положения в Белгия. Това е костариканецът Рендал Азофайфа, който със сигурност ще опита рефлекса на вратаря на Левски.