В очакваното с голям интерес римско дерби Лацио победи с класическото 3:0 тима на Рома.

Началото на първата част не предвещаваше такъв развой на двубоя. Играта беше бавна като и двата отбора не съумяха да наложат превъзходство. Затворената игра на отборите не показваше, че зрителите по трибуните ще видят голов спектакъл.

В средата на първата част Франческо Тоти се опита да напомни за себе си като с удар от границата на наказателното поле в 24-ата минута пробва да затрудни Перуци, но вратарят улови топката.

В края на полувремето двата отбора се разиграха. В 38-ата минута отново Тоти стреля опасно, но Перуци отново показа класа. Малко след това Тадей отправи удар към вратата, но отново вратарят улови.

Първият гол в мача вкара Кристиан Ледесма в 44-ата минута с уникален удар с левия крак от дъгата на наказателното поле.

Второто полувреме предложи много емоции на феновете. Атака на Горан Пандев беше спряна непозволено от вратаря на "вълците" Дони.

Нарушението стана в наказателното поле. Интересно в ситуацията беше, че съдията Розети взе решението да отсъди наказателен удар след консултация с помощника си Айролди.

Масимо Одо нямаше проблем да реализира  дузпата в 52-ата минута на двубоя. 

Крайното 3:0 регистрира Мутарели в 73-ата минута на двубоя. Атака на Маури и негов удар в гредата беше посрещнат от Мутарели, който прати необезпокояван топката в мрежата.

До края на двубоя Рома се опита да намали резултата, но това не се случи. Така в дербито на Рим Лацио се поздрави с класическа победа.