Преди няколко седмици 17-годишният Александър Зверев впечатли света на тениса, записвайки четири поредни победи над играчи от Топ 100 по пътя си към полуфиналите в Хамбург. Оттогава насам младият германец не успява да повтори доброто си представяне.

След ранното си отпадане в Умаг, където бе спрян от Алберт Монтанес в двубой от първи кръг, днес бившият №1 при юношите приключи и участието си на турнира в Кицбюел, след като още на старта бе надигран по категоричен начин от Диего Шварцман.

Аржентинецът бе далеч по-стабилният тенисист на корта и рядко грешеше, докато неточностите от ракетата на германеца валяха една след друга и в крайна сметка Зверев измъкна само един-единствен гейм - 1:6, 0:6.

В спор за място на четвъртфиналите 21-годишният Шварцман, за когото това бе едва трета победа в основна схема на ниво АТР, ще се изправи срещу миналогодишния шампион Марсел Гранойерс, който е поставен под №2 и почиваше на старта.

Напред продължава и Давид Гофен, класирал за осминафиналите след рутинна успех с 6:2, 6:4 над французина Кени дьо Шепе, записвайки своята 16-а поредна победа без загубен сет. Серията на белгиеца започна в началото на месеца, а оттогава насам успя да спечели последователно три Чалънджъра, триумфирайки с титлите в Схевенинген, Познан и Тампере. Следващият съперник на Гофен ще бъде водачът в основната схема Филип Колшрайбер.