Треньорът на Рома Руди Гарсия реши да не критикува футболистите си за не особено сполучливата игра в последния мач от груповата фаза на Шампионската лига с БАТЕ Борисов, завършил 0:0. Наставникът обаче е доволен, че дори и с този резултат отборът му ще продължи участието си в следващата фаза. Той особено отличи отличната игра на вратаря на "вълците" Войчех Шчесни, който направи няколко отлични спасявания.

"Без подкрепата на Курда Суд атмосферата не бе същата. Отборът направи всичко по силите си и отправихме цели 24 удара към вратата на съперника. Можехме да се справим и по-добре, а и Войчех Шчесни направи едно важно спасяване. Най-важното обаче е, че се класирахме напред. Фактът, че постигнахме това в тази негативна атмосфера, показва че имаме характер. Това означава, че ние сме се представили по-добре от другите отбори в групата, а това е, което има значение",  смята Гарсия.

"Впрочем, не можем да кажем, че отбор, който е отправил 24 удара е играл слабо. Постигнахме първата си цел за сезона, а през февруари ще се върнем с нови сили. Искахме да победим и за нищо друго не мислехме. Но знаехме, че ни е достатъчен и равен резултат, ако Байер не спечели. Така и стана", завърши треньорът.