Истинска истерия обхвана района на Каварна преди полуфиналния сблъсък от турнира за купата на България между тимовете на Калиакра и Черно море.

Първоначално домакините в двубоя заявиха, че ще отпуснат 2000 билета за привържениците на „моряците". В последния момент обаче от тима на Велислав Вуцов споделиха, че ще дадат само 1000 от ценните хартийки на ултрасите на Черно море.

Капацитетът на стадиона в Каварна е с 5000 седящи места, но със сигурност бройката с разгорещени фенове по трибуните днес ще бъде почти 6000. От цялата област привържениците на футбола масово се организират да посетят интересната среща. Част от тях ще пристигнат с личен транспорт, други с автобуси, а някои ще ползват услугите на маршрутките Варна - Каварна.

Старши треньорът на Черно море Никола Спасов няма да може да разчита на надеждата Тодор Колев, който заедно с Даниел Димов е на лагер с юношеския национален отбор. Спасов готви изненада за съперника. В атака на играещия все по-добре Мирослав Манолов ще помага Масена Моке. Конгоанецът е възстановен от травмата си и ще радва публиката с изявите си. В защита се завръща двойката Сашко Александров и Николай Домакинов.

Младият спец Вили Вуцов ще разчита на най-доброто, което има в днешния ключов сблъсък с Черно море. Единствените контузени са Милен Христов и Живко Бояджиев, като няма наказани. На върха на атаката за домакините ще действа Георги Станчев, а зад него към вратата на "моряците" ще напира Иван Караджов.

„Не мислим за евротурнири, още не сме готови за там. Но ако бием Черно море, значи сме готови за „А" група", каза Вуцов.

Междувременно срещата на Калиакра с Дунав от 21-ия кръг на Източната „Б" група бе преместена за неделя от 17,00 часа.

КАЛИАКРА - ЧЕРНО МОРЕ
Днес от 17,30 часа (пряко по Канал 1)

Ст. "Калиакра"
Съдия: Ангел Бекяров

ЧЕРНО МОРЕ: Илчев, Джоров, Александров, Домакинов, Периш, Ст. Стоянов, Рикардо Андре, Д. Георгиев, Алекс, Манолов, Моке
Резерви: Колев, Р. Бачев, Да Силва, Тигран, Вл. Костадинов, Спечакович, Мирчев, Лазаров
Контузени: П. Костадинов, Маринов
Наказани: няма

КАЛИАКРА: Добрев, Дет. Димитров, Райчев, Вачев, Ю. Петков, Кискинов, Дж. Яшар, Кателиев, Д. Стоилов, Караджов, Г. Станчев
Резерви: Григоров, Ант. Димитров, Ж. Йорданов, Ст. Славов, Анг. Стойков, А. Яшар, П. Тодоров
Контузени: М. Христов, Бояджиев
Наказани: няма