Изказвания след успеха на Литекс над Омония и класирането на ловчанлии в първия редовен кръг на турнира за Купата на УЕФА.

Люпко Петрович - старши треньор на Литекс: "Омония е добър отбор, с добри играчи. Ние имахме здравословни проблеми преди мача - Миливое Новакович и Небойша Йеленкович имаха висока температура. Хубавото е, че бързо обърнахме резултата от 0:1 на 2:1. При 0:1 се притесних, защото ние трудно бележим голове. Поздравявам Манолев, който вкара своя първи гол в професионалния футбол. На края на мача бяхме сковани, ако бяха направили 2:2, отпадахме".

Йон Андоне - старши треньор на Омония: "Омония игра по-силно, отколкото в първия мач, но съдиите не ни позволиха да победим и да се класираме. Те лишиха нашите фенове от
възможността да видят още един европейски мач в Никозия. При първия гол на Литекс имаше фал срещу Николау, а при втория гол - нарушение срещу Муса Мукуни. Литекс игра много по-слабо, отколкото очаквах. Срамота е да има такива съдии, каквито не съм виждал никога в Европа. Надявам се УЕФА да ги види и да ги разследва".

Ангел Бончев - президент на Литекс: "Труден мач. Знаете колко тежко става, когато ти вкарат гол на собствен терен. Но отборът намери сили да обърне развоя на мача и се надявам, че постепенно намираме своя облик".