Предстоящото номер едно ММА събитие за това лято - TWINS MMA 5 продължава да предлага доста любопитни сблъсъци за гала вечерта, която ще се проведе на 13-и май, в столичната зала „Христо Ботев".

Както Topsport.bg вече ви съобщи на професионалния ринг, след проведен лагер в САЩ, ще се завърне многократният шампион по смесени бойни изкуства и трикратен първенец на планетата по бойно самбо - Росен Димитров.

Специално за медията ни организаторите на състезанието разкриха и четвъртата среща от програмата на TWINS MMA 5!

Ето и подробностите за двамата бойци:

Бранко Бабанчев vs Христо Дойчев (категория до 77 кг)

Бранко Бабанчев е състезател по самбо, висок 180 см, тежи 77кг. Редовен участник и медалист от държавните първенства по бойно самбо. На професионалния ММА ринг има 3 мача. Желае да се развива в смесените бойни изкуства и по неговите думи е "гладен за победи". Предпочита да събаря опонента си и да търси боя на земя. Има едно участие на TWINS ММА, в категория до 84кг. Не можа да вземе участие в предишната гала на близнаците Росен и Румен Димитрови, поради претърпяна контузия. За настоящата бойна вечер направи подготовка с националния отбор по кик-бокс.

Христо Дойчев е роден в гр. Пазарджик. На 28г. е и е с тегло от 77кг и ръст от 170 см. Има множество отличия от джудо, бойно самбо, кик-бокс и шампионски титли от аматьорски ММА. Завършил е психология във Варна, където по време на следването си тренира при Николай Добруджански. Последният коренно променя стила му на водене на бой и начина му на подготовка. Основните черти на бойния му характер са изградени в клуб Десант-Варна, а там предпочитат играта в стойка и здрави размени на удари. От една година Христо преподава ММА в родния си град. Заедно с Петър Владов са основатели на „БК ЩУРМ-Пазарджик". За настоящия мач Дойчев отново проведе тренировъчен лагер във Варна при Николай Добруджански и неговия клуб, който го подкрепя в предстоящата му битка.

Потвърдените срещи от програмата на TWINS MMA 5 до момента:

- Тони Маркулев срещу Виделин Видев (категория до 84 кг)

- Нурал Назмиев „Маджара" срещу Симеон Димитров (до 93кг)

- Михаил Николов срещу Валентин Бенишев (до 70кг)

- Никола Дипчиков срещу Христо Гогов (до 93кг)

- Бранко Бабанчев срещу Христо Дойчев (до 77кг)

По традиция Topsport.bg ще ви информира както за всичко ново около състезанието, така и за всяка следваща двойка съперници, която организаторите потвърдят.