Отборът на Тотнъм продължава възхода си в Премиър лийг. След като постигна победа и на „Боксинг дей", бившият тим на Димитър Бербатов се поздрави с успех и в последния си двубой за годината. Хората на Маурисио Почетино стигнаха до инфарктни три точки при гостуването си на градския опонент Уотфорд с 2:1.

Двубоят започна по отличен начин за „шпорите", които поведоха след 17 минути игра. Крейг Каткарт от домакините реши да се прави на Лео Меси и изгуби топката на центъра, което даде опция за бърза контраатака. Тя завърши с елегантен гол на аржентинската звезда Ерик Ламела. Уотфорд стигна до равенството още преди почивката. Трой Дийни свали с глава към Одион Игало, който след невероятен физически сблъсък с Дайър, все пак успя да опъне мрежата на Уго Лорис.

В 63-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като Нейтън Аки бе изгонен с директен червен картон заради грубо влизане в краката на съперник. Драмата обаче бе оставена за края. Въпреки, че бяха с човек по-малко, „стършелите" можеха да отбележат и втори гол. Ударът на Уотсън обаче така и не бе преминал голлинията. Впоследствие Тотнъм организира бърза контраатака, при която резервата Сон стреля технично с пета и между краката на Гомес дари своите с така жадуваната победа.

Благодарение на третата си поредна победа, Тотнъм вече е на трето място в таблицата с актив от 35 точки. Уотфорд пък продължава да бъде на позиция, даваща право на участие в европейските клубни турнири.

УОТФОРД-ТОТНЪМ 1:2

0:1 Ламела (17'), 1:1 Игало (41'), 1:2 Сон (89')

Червен картон: Нейтън Аки (У)- 63'