Георги Василев даде интервю за колегите от "Тема: Спорт". Бившият треньор на Левски, Етър и ЦСКА сподели, че Лудогорец все още не е успял да извлече максимума от летните си попълнение. Според него привличането на играчи през зимата може да доведе до конфликти в съблекалнята.

„Лудогорец взе достатъчно нови футболисти през лятото, направиха доста промени с надеждите, че ще бъде вдигнато нивото. Видяхте, че в течение на първенството имаха много проблеми. Мисля, че новите вече успяха да се адаптират и ръководството тепърва ще търси максималното от тях. Затова според мен няма смисъл да хвърлят излишно пари да взимат попълнения през януари. В техния отбор има натрупване на качество, което в клубове като Лудогорец може да предизвика и конфликти.

Например един футболист да е недоволен, защото не играе. Това все пак са хора с високо самочувствие. Трудно е да обясниш на даден играч защо е на пейката за сметка на друг. Едно време аз им казвах, че съм подал молба до ФИФА да играят повече хора, но те не дават. Затова съм на мнение, че е възможен някакъв конфликт или разваляне на обстановката. От тази гледна точка е нормално да не се взимат повече хора, а да се довърши с настоящия състав. По всяка вероятност Георги Дерменджиев вече е сложил всеки на мястото му и играчите знаят къде е позицията им в редицата", каза Георги Василев.

Той посочи и кой е трансферният удар на Лудогорец през лятото.

„На очи се набива Клаудиу Кешерю. Той обаче също имаше известни колебания. Започна много форсирано, а след това влезе в голова пауза и бе застигнат от проблеми. Това е нормално за футболистите от нашия регион. Мисля, че с неговото идване Лудогорец реши един голям проблем в атаката си, защото напускането на Безяк се чувстваше.

Вярно е, че имат и други силни играчи в офанзивен план, но нападението им беше без глава. Аз лично не смятам, че Кешерю е с класа над Безяк. Харесвах много Роман, но и на него му беше нужно време да се адаптира", заяви Георги Василев.