Георги Дерменджиев си позволи след 2:2 в сряда да изрече: "Ливърпул не е Каспичан." Използвайки името на едрия жп възел за мерна единица, треньорът на Лудогорец показа незнание в няколко посоки, пише в. "Труд".

Първо - клубът се казва Локомотив (Каспичан).

Имаше период през 80-те години, когато развитата промишленост в града позволи общината да е номер 1 у нас по доход на глава от населението, далече пред Разград.

Днес Локо е в „А" окръжна група, където преди 8 години тънеше Лудогорец. Преди 2 лета „железничарите" от Шуменско напуснаха „В" група, без да изпаднат - поради финансови проблеми. Там до 2010-а играеше настоящият шампион и по финанси. Именно в Североизточната „В" група Локо неведнъж е мачкал Лудогорец през десетилетията.

А на 2 декември 1981 г. „железничарите" отпаднаха достойно с 1:2 от Славия в 1/32-финал за Купата на Съветската армия. „Белите" бяха страшен тим, вицешампион за 1980-а. И досега се помни в Каспичан как съдията кла Локо, за да не се стигне до продължения. Защото гостите имаха билети за самолет до София, които щяха да изгорят, ако мачът не свърши в редовното време.

Дерменджиев тръгна от Славия. Беше редови футболист и не се помни да е играл в онзи паметен мач в Каспичан, вероятно е вече е бил в Янтра (Габрово). Но е добре треньорът на Лудогорец да знае, че Локо и Каспичан не са от Англия, но имат своя чест и история.

Каспичан е дал футболист на гранд, когато Лудогорец и не мечтаеше за „А" група. Радостин Русев, роден през 1969-а железен бек, игра в „Левски" 33 мача от 1995 до 1997 г. Футболистът е родом от Каспичан, а започна във футбола от Шумен.