Председателят на сдружение ЦСКА Завинаги - Александър Чакмаков бе предизвикан да се включи в каузата Ice Bucket Challenge и да се залее с ледената вода. Предизвикателството дойде от Тодор Димитров.

В България обаче няма сметка, по която да се превеждат пари за болните от амиотрофична атерална склероза. Затова Чакмаков, ако откаже предизвикателството, ще трябва да направи дарение за 2-годишната Елизабета Димитрова, която страда от левкемия.

Елизабета е с тежката диагноза В-клетъчна остра лимфобластна левкемия. Още през 2013-а година семейството й започва лечение, което първоначално се оказва успешно, но в последствие се получават усложнения и инвазивна микотична инфекция, която пряко засяга едни от най-важните човешки органи - черен дроб, бъбреци и далак.

Семейството на 2-годишната Елизабета е потърсило помощ от „Фонда за лечение на деца", но до този момент нямат отговор, което ги обезсърчава, а и сумата едва ли е по силите на фонда.

Единственият вариант, с който можем да върнем живота и усмивката на Бети, е чрез дарения, които можете да направите на кратък номер 17 777 с текст на съобщението DMS BETI.

Дарение можете да направите и директно чрез дарителската сметка на малкото момиченце, която е със следните данни:

Титуляр: Елизабета Калоянова Димитрова
Банка: Общинска банка АД
IBAN: BG16 SOMB 9130 1056 3937 01
BIC: SOMBBGSF

ВКЛЮЧЕТЕ СЕ И ВИЕ!
Владислава Николова, bgbasket.com