Целта на Цветана Пиронкова е да постигне една победа на Турнира на шампионките, който се провежда в столичната зала "Арена Армеец". Това заяви пловдичанката.


Тя започна турнира с две загуби - от Доминика Цибулкова (Словакия) с 3:6, 6:7 (8) и Андреа Петкович (Германия) с 5:7, 2:6. В последната си среща Пиронкова ще се изправи срещу испанката Карла Суарес Наваро. Мачът е утре, 31 октомври.

"Играла съм няколко пъти срещу нея, но не съм я побеждавала. Тя също е в невероятна форма. Надявам се да се представя добре и ако успея да спечела, ще бъда много щастлива. Силно искам да взема една победа тук през тази година", заяви Пиронкова.

Цвети коментира и вчерашното си поражение от Петкович, след което изгуби шансове да се класира на 1/2-финалите на надпреварата. "Не особено приятна загуба, но ще го преживея. Андреа игра страхотно. Показа много високо ниво. Аз имах своите шансове в първия сет, който беше много дълъг и изтощителен. Мисля, че продължи около час и половина, а аз лично не си спомням някога да съм играла толкова дълъг сет. И двете се борихме страшно много в него, но за съжаление моите сили не стигнаха", каза още Пиронкова.